Skaut
Jmno Heslo

Zprva | 13. erven 2008, 14:13

POSÁZAVSKÝ DRSOŇ 2008

Triatlonový závod jednotlivců a dvojic údolím řeky Sázavy
Ledeč – Zruč – Týnec – Pikovice

Sobotního rána 19. května odstartoval z Husova náměstí v Ledči nad Sázavou 6. ročník Posázavského drsoně, závodu, který je ojedinělý svou koncepcí. Start a cíl jsou od sebe vzdáleny 111 km, což vyžaduje náročnější organizaci, ale především i odlišnou závodní taktiku. Běh je potřeba začít velmi pomalu a šetřit síly na kolo a pak si co nejvíce užít loď. Nezkušení závodníci, kteří od začátku nasadí ostré tempo, jak jsou zvyklí z jiných závodů, na to velmi rychle doplatí. S dobrou taktikou a trochou přípravy zvládne závod dozajista každý odvážný muž či žena. Zúčastnila se opět zhruba padesátka závodníků, mezi nimi byli již tradičně ostřílení borci světových survivalových závodů a zkušení ledečtí pardálové, kteří si přišli pro svou každoroční dávku adrenalinu, endorfinů a křečí.
Po obvyklém ranním chaosu bylo odstartováno a závodníci se za doprovodu organizačního týmu, časomíry a doprovodných vozidel vydali údolím řeky Sázavy na 21 km běhu s výživnými kopci a krosovou vložkou do Zruče, kolo ve dvou variantách Klasik – 47 km po silnici nebo eXtreme – 74 km parádním terénem podél řeky do Týnce, 16 km na lodi jedním z nejkrásnějších peřejnatých úseků řeky Sázavy do Pikovic.
Tentokrát bylo už od startu pekelné dusno a už po 7 km běhu měla většina závodníků mokrá záda. Dehydratace a následné křeče také nejsou nic příjemného, ale na občerstvovacích stanicích na trati a v depech bylo vždy dost pití i jídla. Během cyklistické etapy přišlo několik osvěžujících přeháněk, předpověď počasí hrozila přívalovými dešti a krupobitím, ale ty se nám naštěstí vyhnuly. Tento rok jsme měli s počasím opravdu kliku, kdyby celý den pršelo, tak jako v neděli, byl by velký problém závod uskutečnit.
Variantu eXtreme zvládl nejrychleji Tomáš Vaněk z Ekonomu Praha v čase 6:30:20 a variantu Klasik dvojice Jaroslav Procházka a Josef Machálek z Vilémovic v čase 6:07:30. Trati eXtreme zúčastnila také jedna žena Eva Safínová a trati Klasik další tři ženy ve smíšených dvojicích. Všichni závodníci podali pěkný výkon, za který jim patří obdiv. Závěrem velké díky skvělému organizačnímu týmu, kuchaři Pavlovi a sponzorům. Další info www.sweb.cz/pdrson.
Start Kolo Lod
Karel Znojemský
Posledn komente
dn komente.
Fondy Evropsk Unie Kraj Vysoina FOND VYSOINY - fond na podporu rozvoje kraje Vysoina
91122